søndag 4. juli 2010

:brødstenger:


Mmm, deilige brødstenger til supper, salater eller bare som snacks! Her er oppskriften:
1 pk tørrgjør, eller vanlig hvis man vil.
1,25 dl lunkent vann
1,33 dl melk
50 gr smør
1 ss sukker
8 dl hvetemel
1 ts salt
Havsalt, pepper, sesamfrø eller valmuefrø til pynt!
Dette gir ca 18 stenger, avhengig av hvor tykke du vil ha de.
Alt røres sammen lenge til en smidig deig. Trilles ut til 18 lengder, gjerne blyanttynne.
Heve i 10 minutter under plast.
Forvarm ovnen til 210 grader.
Drypp vann på stengene og ta på div "pynt". Stekes i 15-20 minutter, pass på så de ikke blir for brune.
Avkjøles på rist.
Hvis du ønsker de harde, altså grissini, så putt de inn i ovnen på 180 grader etter de har blitt avkjølt. Tørk de i ovnen i 5-10 minutter, da blir de crispi og sprø!

Nytes til en deilig suppe, en salat, pasta eller som appetittvekker, nam!

Ingen kommentarer: