mandag 17. august 2009

:!Say cheese!:

*knips*
xoxo Lotte

søndag 16. august 2009

:øyeblikk:













Dette her er noen av mine vakre øyeblikk! Jeg er så heldig!!

lørdag 15. august 2009

:takknemlig:


Jeg elsker oss!! Så utrolig mye!!
Så takknemlig over å ha en som setter pris på det jeg gjør, som oppmuntrer meg, som forteller meg at jeg er dyktig! En som tar hensyn, som hjelper meg, som kysser meg, en som holder rundt meg og forteller at alt kommer til å gå så bra.

Du elsker meg- jeg er så takknemlig!

torsdag 13. august 2009

:vakre spennende dager:

Dagene blir kortere og kortere og hverdagen henter oss inn.
Blomstene begynner sin avslutning, og at det blir kjøligere om kvelden.
Snart koser vi oss foran peisen igjen, og lysene er tent.
Bladene begynner snart å falle og viser hele verden sin fargeprakt..
Men ikke helt enda. Mye skal skje før det!

Jobben er i gang og jeg gleder meg faktisk veldig. Har hatt et par dager på ny jobb nå og jeg stortrives med de jeg skal jobbe sammen med. Har hatt noen flotte, men slitsomme dager.
Første skolestart er onsdag 19. august, og da skal jeg ta i mot 22 vakre, små førsteklassinger.
11 jenter og 11 gutter.
22 spente 6-åringer med ny skolesekk og nytt penal.
Jeg tipper det er noen sommerfugler i magen på både de og på meg..
Jeg gleder meg!


I det siste har det blitt litt bloggkikking.. Det er så mye koselig!!
Vil gjerne vise dere dette vakre her:



Dette er ei dame ved navn Amy Atlas: http://www.amyatlas.com/
Hun har siden hun var liten interessert seg veldig for baking og å lage i stand til fest. Så nå jobber hun som "fikser", og steller i stand de vakreste bord til fester.
Det er helt-helt-fantastisk moro å se på! Jeg vil ha sånn fest!!


Det blir lite kreering for tiden, men jeg tipper det vil ta seg opp nå utover høsten. Det er kosetid det!
Fikk forresten høre i dag av ei på jobben at jeg så ut akkurat sånn som hun hadde trodd at en Lotte så ut! (!) Om det var et kompliment vet jeg nå ikke! :)

søndag 9. august 2009

:lørdagskos:

I går ble det jammen deilig marsmallowsbananjordbærsjokolade-kos! MMM!
Boller med frukt og marsmallows gikk ned på høykant duppet i sjokolade, og vi var gode og brune rundt munnen når vi tilslutt ble ferdige. Vi er flinke til å kose oss vi!




Jeg ble raskt litt småkvalm må jeg medgi, men det så ut som om disse andre to ikke hadde like store begrensninger som meg. De satte tilogmed marsmallows duppet i sjokolade i kjøleskapet og spiste de i dag! For da hadde sjokoladen stivnet, og det ble visst bare helt digg da..
Nå drar vi snart på bursdag til Ina (1 av mine 6 tantebarn), hun ble 9 år i Juli, og nå skal hun feires. Jonathan har plukket ut en hello kitty lommebok og Hannah Montana dagbok. Tipper det blir topp vi!
Ha en strålende søndag i regnværet!
Lotte

fredag 7. august 2009

:psst:

Bare et bilde. -stolt-stolt-stolt- av verdens beste gutt!
Psst: I dag er jeg veldig takknemlig for late dager med skravling, solstråler, roseduften i hagen og at jeg har verdens beste kjæreste!
I dag har jeg hatt besøk av verdens koseligste venninne, Tone Mette. Vi har kost oss med salat, matmuffins, te og biscotti.. Verdens beste tid er når jeg tilbringer den med noen som gir meg noe, sånn som henne. Jeg er så takknemlig for at det finnes så herlige engler i livet mitt, som fyller meg med glede. Takk!

Det er strålende vær i dag og Jonathan og Jesper (kompisen) har vært ute på farta i hele dag. Nesten ikke sett snurten av de.. De koser seg med late dager!
Jeg derimot nyter dagene og leser kokebøker.. Nigella er en favoritt og jeg elsker alt hun lager. Jeg lagde sitronbakt gourmetkylling her om dagen fra boka hennes, gjett om den var god a! Nydelig.... Så enkelt og så godt.

I helgen er det meldt regn, så da blir det nok litt baking og kosing på kjøkkenet. Tenkte at vi på lørdagskveld skulle smelte sjokolade og dyppe biter av frukt og marsmallows (deilig for både små og store) i sjokoladen. Det er rett og slett digg! (og søtt..) (sukker er bra!)

Noen herlige ordtak:

"Hvor mange vakre tanker kan det ikke komme av et måltid."
Etienne Rey

"Spise godt akkurat nå, det er den virkelige og eneste nytelse."
Zinken Hopp


Enig!

onsdag 5. august 2009

:kjøkkenparty!:

Vi nyter virkelig feriedagene! Siste uka nå og pågrunnav så dårlig vær fant vi ut at vi ville bure oss inne på kjøkkenet og bare kreere, nyte og smake. Som sagt så gjort.. i går lagde vi nydelig rørt syltetøy av jordbær, bringebær og blåbær. sjefskokken smakte deg frem til det perfekte resultat og var veldig fornøyd:




Jonathan er innmari glad i å lage mat og bake og det har vært min hjertesak fra han var liten. Jeg vil at han skal se gleden i mat og det å sette sammen deilige smaker.
Jeg ønsker at han skal nyte, smake og nyte enda litt til..
Jeg vil at han skal kunne gå i butikken og vite hvordan en moden avocado kjennes ut, og hvordan han plukker den friskeste salaten. Han elsker brie og elsker sammensetningen av det sure mot det søte.
Mat er livet, jeg lager mat fordi jeg elsker hva smakene gjør med oss. Vi blir i godt humør, vi får energi og vi nyter. Ingenting er som et stort bord proppet med masse mat og gode venner, vin og en lang kveld.. Jeg skulle nok vært italiensk!
Sitter litt i tenkeboksen for tiden ang dette med mat, ingenting kunne gledet meg mer enn å jobbet med dette hver dag. Siden jeg er lærer er jo dette dog litt vanskelig, kan ikke akkurat kutte opp selleri og la ungene legge to og to biter sammen for å regne hele tiden da.. nei, jeg må nok finne litt ut av dette nå, jeg vet det er noe jeg vil gjøre med dette. Skulle ønske det bare kom et kall til meg!
---------- (og masse penger...!)----------


I dag har vi inntatt kjøkkenbenken og bakt biscotti!



Nå stikker vi på butikken for å kjøpe litt mer ingredienser, vi skal nemlig lage fylte piroger med kjøttdeig, kometkaker som Jonathan skal lage helt selv, marmorkake og deilige grove rundstykker. nam!

Lotte xox

mandag 3. august 2009

:mamma:

Hun sitter der oppe, et sted, og kikker ned på meg når jeg tenner et lys på bursdagen hennes..-Hurra min elskede engel der oppe i skyene, hurra for dine 60 år.

Jeg var borte på bursdagen hennes 14. juli, den vakre sommerdagen som hun hadde blitt 60 år. En stor dag!
14. juli pleide vi alltid å feire henne.
Om morgenen ville jeg ringt og sunget: hurra for deg som fyller... og vi ville pratet masse og hatt det koselig.

Det er når solen varmer kalde kropper og at jordbærene smaker fortreffelig at hennes dag kommer, og jeg vet at denne dagen hadde vært fylt av glede.

Jeg vet at vi hadde blitt bedt på kaffe og deilig kake, at hun hadde klemt oss godt og at hun hadde blitt rørt over albumet jeg hadde laget til henne.

jeg vet hun hadde funnet frem noe godt til barnebarna, diamantene i livet hennes..

hun hadde vært så stolt av Jonathan som har lest ut sin femte Harry Potter bok og jeg vet hun hadde oppmuntret han til å finne glede i flere bøker.

Hun vil aldri se meg gifte meg eller få flere barn og hun vil aldri oppleve storbyferien jeg hadde planlagt for oss.
jeg skulle gitt alt for å se henne igjen, om bare for ett minutt.. - da skulle jeg sagt alt jeg aldri fikk sagt.

hun var et fantastisk menneske og den beste mamman jeg kunne hatt..

Tiden går og vi må leve med at du ikke finnes blant oss lengre. Uansett er savnet stort.
du fylte hjertet mitt og du gledet oss så mye!

takk kjære mamma. jeg håper du hadde en nydelig dag oppe på en sky med blomsterkrans rundt hodet, og at du holdt Dennis i armene og koste deg med mor og far.. hils de så mye!

si til dine kjære at du elsker dem.